Tirant de cançó

ACPV ha editat un magnífic CD doble: "Tirant de cançó". Tot i algunes absències com les de Pau Riba, Óscar Briz, Xavier Baró, Remigi Palmero o Sisa el recopilatori és excel·lent: estan quasi tots i amb els millors temes, alguns fins i tot, inèdits. Els que s'aplegaren ahir als concerts programats per tota la geografia valenciana se l'endugueren debades com imagine que ho faran els que assistisquen al superconcert d'avui a Alcoi. A mi em va tocar Feliu Ventura: canta millor, recita molt bé i sols vaig lamentar que no estiguera amb ell Borja Penalba. Els dos músics que l'acompanyen prometen, però es nota que estan verds. El pitjor del concert, la versió accelerada de "El pes d'un somriure". La millor, la darrera: "Habitar-te". A més, el de Xàtiva no es va tallar alhora de demanar-li als polítics del Bloc i el PSPV -estava el responsable d'aquelles desafortunades declaracions al voltant de la qualitat i varietat de la música en valencià- que no la duguen al terreny polític: que la programen i prou. Dos detalls: fa tres o quatre anys, la música en valencià no haguera ocupat cap titular i, en conseqüència, s'ha avançat. Segon detall: el que el polític socialista va dir demostra el que la majoria de societat percep. Tenim varietat i qualitat -Arthur Caravan, 121 db, Sva-Ters, Sant Gatxo, Gàtaca, les Maedeus, El corredor polonés, Ovidi Twins, Óscar Briz...-, però sols es coneixen aquells músics de la reduïda capelleta del "rotllo". Sols grups com els que he citat abans ens permetran eixir del ghetto i la bandereta. I ja toca.

Comentaris

Carlos V ha dit…
Una recomanacio

http://atamarevaquefumes.blogspot.com/
Cèsar ha dit…
Jo vaig assistir al concert d'Alcoi i el cd és un gran regal per a tots els que vam assistir, d'aquells que falten no se perquè serà, perquè els grups que hi son al cd son perquè han tocat al Casal Ovidi Montllor.
A mi també em va estranyar no vore a Borja Penalba amb Feliu, s'hauran separat?

I clar que en la música en valencià n'hi ha varietat i quant més millor, a vore quan ix un grup de reggaeton en valencià, però no pel fet que aquests siguen més o menys del rotllo els contractaran, sinó pel fet de cantar en valencià ja creuen alguns que és política.

Jo a Sva-ters el classificaria en del "rotllo"

Entrades populars