Al centre està la dreta

Diumenge passat, Público entrevistava George Lakoff, un dels tèorics d'obligada lectura dels comunicadors audiovisual. Més conegut perquè el va fitxar el PSOE d'assessor per les darreres eleccions espanyoles. Va deixar perles com aquestes:

"Molts progressistes creuen que s'han d'escorar a la dreta per aconseguir més vots. És una errada. En apropar-se a la dreta, els progressistes reforcen els valors de la dreta i renuncien als seus; i, a més, s'allunyen de les seues bases"

"Els conservadors solen raonar en termes de causes directes, mentre que els progressistes solen fer-ho en termes de causes sistemàtiques i motius complexos"

"Si els progressistes callen quan les polítiques conservadores hagen provocat el desastre, seran els conservadors els que emmarquen el desastre, i és segur que no ho emmarcaran com una errada de la seua filosofia conserva
dor. Distorsionaran la naturalesa de les coses i culparan els progressites"

Els polítics i les polítiques de l'esquerra valenciana saben qui és Lakoff? El seu darrer llibre, "Puntos de reflexión" l'acaben d'editar i l'anterior, "No piense en un elefante" va ajudar Zapatero a guanyar les eleccions.

Comentaris

Entrades populars