9 d'octubre

Els valencians també tenim dia de la raça. En aquest cas la cristiana, que va conquerir als anteriors... es poden considerar valencians? I els d'avui dia, els podem considerar hereus dels que entraren amb Jaume I i els que restaren ací? El tema aquest de les identitats no se sosté per cap ni en cap costat, però desperta quasi tanta passió com el futbol. Veieu sinó les fotos d'Anna notícies sobre la celebració del 9 d'octubre a València.
D'una banda els d'Unió Valenciana han estés les quatre barres amb un rectangle blau i estel blanc; de l'altra els d'Esquerra Republicana les mateixes quatre barres, això sí, amb triangle groc i estel roig. Tot plegat sembla l'anunci aquell de Levi's on un xiquet s'encabotava en fer passar amb un martell un triangle per un buit quadrat. I mentre aquests estenen la roba, el bipartidisme es consagra a les Corts Valencianes segons l'enquesta d'El País: 59 per al PP, 40 per al PSPV. Això ja s'advertia i té responsables.

Comentaris

Un comentari semblant volia fer avui sobre la identitat valenciana i el racisme xenòfob, tant dels espanyolistes com dels catalanistes, pel que fa a les poblacions anteriors a la conquesta cristiana catalanoaragonesa. Demà, si tinc ànims, que sí que en tindré, posaré alguns textos traduïts dels protagonistes de la derrota, musulmans valencians andalusins, en el blog del Xarc Alandalús.

Entrades populars