Xifres

El suplement d'economia de l'Avui portava una serie de dades que m'han semblat per a la reflexió.

1. La primera és que 5 de cada deu xiquets i set de cada deu xiquetes de menys de 15 anys han patit mal d'esquena perquè porten a escola una motxilla massa pesada, és a dir, que supera el deu per cent del propi pes. Dues reflexions: les dones són més sofertes que els homes i el coneixement és més pesat que la plei. No és estrany que els materials proposats no s'editen ja en USB quan els mitjans de comunicació encara empren l'expressió "noves tecnologies" quan es refereixen a quasevol mitjà digital. I això que fa més de deu anys que Internet es va popularitzar! Ben pensat, si no hi ha diners per a aules com Déu mana -Camps peca en aquest tema- estem per exigir ordinadors...

2. A Espanya es treballa una mitjana de 38 hores i 18 minuts amb un producció de 38 euros i 30 cèntims per hora. A Portugal, 39 hores i 6 minuts per setmana que renten a 24 euros i 60 cèntims per hora. A Polònia, ben treballadors, ho fan durant 40 hores a la setmana amb una productivitat de... 19 euros. Queda clar doncs que, a més hores, menys productivitat per hora. Però els únics estats que s'hi van oposar a les 65 hores setmanals van ser Bèlgica, Xipre, Grècia, Hongria, Malta, Portugal i Espanya. Hi haurà qui pensarà que són els més malfeiners. Però ja veurem quants dels seus ciutadans donen el seu consentiment per escrit - que és com s'ha de fer - perquè els exploten durant any i mig. Per cert, gaudiran d'una pitjor qualitat de vida, de més sinistralitat laboral, oferiran un menor qualitat de servei i concil·liaran pitjor la vida laboral i familiar. Això sí, guanyaran més diners si no se'ls gasten en una cangur per a les criatures o una persona que els netege casa.

3. Els que no tenen gust són els compradors de cedés. La prova són els 10 més venuts en llemosí en 2007. Els tres més comprats són els dos pájaros de un tiro (sic), el disc de la marató i les 2007 verges de Llach. Val a dir que Serrat 'n' Sabina, que ignore perquè l'Avui els inclou entre la música en llemosí, han venut més discos sols que els set següents junts: Benvinguts al Club Súper 3; Benvinguts al paradís; Els Pets d'anar al cel i tronar; coser i cantar de la modista Antònia Font; el ReLax'n'Busto; l'oxigen dels Gossos; i Gerard Quintana que treu banya entre els deu primers. Jo, el darrer disc en llemosí que he comprat ha estat el Mètode de Rock&Roll de Pascal Comelade i el següent ja sé quin serà: el Virus laics de Pau Riba. De segur que no estan entre els més venuts en 2008

Comentaris

Corpi ha dit…
Doncs Zapatero i Solbes diuen que per a eixir de la crisi hi ha que augmentar la productivitat. Aleshores, segons les xifres que aportes, el que hem de fer és treballar menys hores. Propose treballar cinc hores a la setmana. Qui s'apunta?
kirikú ha dit…
Jo, xico, compartisc molts dels teus gustos musicals.

- Com tu, soc també fan de Sénior (podríem fer un club o algo, no?). Per cert, m'imagine que saps que el disc ja circula per ahí i que en desembre el presentarà a El Loco.

- Sabies que Oscar Briz ha fet un nou disc? Es diu Asincronia ... i té una pinta ...! Es posarà a la venda el proper 1 d'octubre.

(si vols fer un tast, al meu blog he deixat una cançoneta)

Fins la propera
Admin ha dit…
Jo propose treballar-ne les suficients com per fer industria suant calcetins amb gasolina i usant-los com a taps en recipients vidriososos plens també d'eixe líquid tan conflictiu últimament.

Entrades populars