Crucifix

El director de la Càtedra de Teologia i Ciències de la Religió de la Universitat Carlos III de Madrid, Juan José Tamayo, escrivia ahir a El País sobre el laïcisme. Us extracte la part dedicada l'ús del crucifix:

"Jurar o prometre els càrrecs públics davant el crucifix em sembla una contradicció. La mort de Jesús de Natzaret en la creu no va respondre a la voluntat de Déu, com amb freqüència han predicat les esglésies cristianes, sinó que va ser l'aplicació d'una condemna imposada per les autoritats religioses i polítiques per la seua afilada crítica de la religió, la seua transgressió sistemàtica de la llei, el seu permanent conflicte amb el poder polític i la seua pràctica alliberadora, socialment revolucionària, políticament desestabilitzadora de l'ordre establert, religiosament subversiva i desacralitzadora del poder".

Mai havia llegit una definició tan acurada del que entenc que és Crist. Ni que demostrara de quina manera s'ha integrat en el sistema l'actitud contestatària del personatge fins al punt d'arribar a jurar l'exercici del poder davant la presència de l'instrument on va morir: la creu. Un respecte!

Comentaris

Entrades populars