Guinea equatorial

La calor no em deixava dormir i a les cinc del matí em vaig aixecar, vaig engegar l'ordinador i em vaig introduir en l'apassionant situació de Guinea Equatorial. Tot va vindre arran del fitxatge per part del Llevant d'un jugador internacional per aquest país, Yago Alonso. Vaig visitar la pàgina del govern equatoguineà al poder i el de l'exili, així com les de Convergencia para la Democracia Social, opositor tant a Teodoro Obiang com a Severo Moto i que participa en les eleccions amb minsos resultats per tot el que denuncia al seu web. També vaig visitar el web del Movimiento para la Autodeterminación de la Isla de Bioko. En aquesta illa es troba la capital equatoguineana, Malabo, tot i que la ciutat més gran, Bata, es troba al continent. Em va fer molta gràcia que al cop d'estat que va dur Teodoro Obiang al poder l'anomenen "cop de llibertat". Des de fa 29 anys el celebren cada tres d'agost com a festa nacional. Hi ha moltes coses més curioses i d'altres lamentables, com el poc interés que mereix el país en l'antiga metròpoli espanyola. En aquest punt em sembla que tots els governs i patits visitats coincideixen. Com veieu, un viatge de matinada que he completat amb Google Earth.

Centre de Bata (Noe Macías)

Comentaris

Volcano Clas ha dit…
És curiós que Guinea Equatorial és un país ric en termes absoluts perquè té molt de petroli. Tot i això els beneficis del petroli se'ls enduen els governants i les empreses estrangeres. La majoria de la població és pobra.
Samori ha dit…
Conozco el tema de G. Ec, pues mi viejo es de allí, es de Bioko, es Bubi, estaba metido en el tema del MAIB...

Es triste la situación, pues es un país MUY rico, como dice Pere. Como en casi toda África, el problema es tribal. Obiang pertenece a la etnia Fang y por eso los Fang viven bien, no así los Bubis, que siempre han sido "medio rivales"...

Entrades populars